Invitation til pris– og jubilæumsfest

Den 14. august i år er det præcis fem år siden, vi grundlagde Den Danske Sprogkreds.

Vi har slået 5-års jubilæet sammen med vores prisfest, hvor vi for tredje gang sætter fokus på vores to H.C. Andersen-inspirerede priser, Svanen og Ællingen.

I år  overrækker vi Svaneprisen til skuespilleren, Anne Marie Helger. Denne kreative ordekvilibrist har  aldrig jokket i spinaten, men måske ved enkelte lejligheder trampet i farsen, elsker fas og fjanten og kan absolut ikke karakteriseres som grim, grå og grådig — for nu at bruge nogle af hendes egne sproglige opfindelser.

Ællingeprisen gives til to modige og kompetente mennesker, der efter at være gået på pension som gymnasielærere i Haderslev, tog toget til København og åbnede en lillebitte boghandel midt i København med fokus på dansk sprog. I Sprogkredsen håber vi, at Christa Pålsson og Thomas Klemann vil få deres lille, grå boghandel til at folde sig ud som en stor, smuk og flyvefærdig svane.

Festen finder sted den 14. august fra kl. 18.30 til 21.30 på

Café Oasen på Kulturstation

Frode Jacobsens Plads 4 1. sal i Vanløse.

Sprogkredsen serverer en H.C. Andersen-inspireret middag, fortæller kort om Sprogkredsens historie og præsenterer prismodtagerne, som holder taler, og med Elisabeth Handberg ved flyglet synger vi nogle gode fællessange.

Der er gratis adgang for alle medlemmer af Den Danske Sprogkreds, og andre gæster må betale 100 kr.

Tilmelding til Sprogkredsen inden den 10. august er nødvendig.

Lise Bostrup, formand for Den Danske Sprogkreds

DenDanskeSprogkreds@gmail.com www.DenDanskeSprogkreds.dk

Prisfesten er bl.a. støttet af Forlaget Bostrup.