Letlæste bøger for udenlandske studerende

Letlæsningsbøger er ikke bare letlæsningsbøger. Selv om både danske børn i Folkeskolen og udenlandske studerende, der lærer dansk, har behov for at optræne deres sproglige færdigheder ved at læse lettilgængelige bøger, er der stor forskel på, hvilke bøger der er egnede til de to formål.

Voksne udlændinge, der lærer dansk, kender godt til verdenshistorien, til politik, filosofi, musik og religion. De kan godt forstå abstrakte ord som f.eks. “interesse”, og de kløjs ikke i lange ord som “konfliktrelateret”, og et begreb som “2. Verdenskrig” behøver ingen forklaring, – men når jeg bruger udtrykket “at kløjs i noget”, står de af.
Forlaget Bostrups letlæsningsserie tager de udenlandske studerende alvorligt og tilbyder letlæste bøger om væsentlige danske emner, som kan læses fra modul 2 og op til modul 5, hvor de kan gå over til at læse “normal” dansk fag- og skønlitteratur.

Alle teksterne er indtalt og kan lyttes til direkte på hjemmesiden, så de studerende kan høre teksten samtidig med, at de læser bogen.

Charleston-pigen Anne

– en historie fra 1920’erne

Af romanforfatteren Maria Helleberg og lærebogsforfatteren Lise Bostrup

CharlestonpigenAnne er en ung vestjysk pige, der kommer i huset hos en gullash-baron på Frederiksberg i de brølende 20’ere. Anne er dygtig til at servere for baronens gæster, men hun kan mere end det. Hun kan danse, og hun kan smile,- og hvorfor ikke tjene lidt ekstra på det?

Et lixtal på 24 gør sammen med de mange historiske illustrationer det muligt for udlændinge på danskuddannelse 3 at læse og referere bogen allerede til modul 2-testen, og elever i Folkeskolen vil uden problemer kunne læse den som frilæsning eller tema-læsning i 8. eller 9. klasse.

Pris: 120 kr incl. moms

Bestil her

cd-charleston-p-300x297Charleston-pigen Anne er indlæst som lydbog af Lise Bostrup.

Du finder hele lydbogen her.

Farvel og tak

– en beretning fra 1700-tallets Danmark

Af romanforfatteren Maria Helleberg og lærebogsforfatteren Lise Bostrup

Farvel og tak god (1)Den sindssyge konge, Christian den 7. og hans meget initiativrige livlæge, Johann Friedrich Struensee, er de centrale personer i en historie om det første forsøg på et systemskifte i Europa fra enevælde til demokrati, og en historie om kærligheden mellem en ung dronning og en dynamisk livlæge.

Et lixtal på 27 gør sammen med de mange historiske illustrationer det muligt for udlændinge på danskuddanelse 3 at læse og referere bogen allerede til modul 2-testen, og elever i Folkeskolen vil uden problemer kunne læse den som frilæsning eller tema-læsning i 8. eller 9. klasse.

Pris: 120 kr incl. moms

Bestil her

cd-farvel-og-tak-p-1-300x297Farvel og tak er indlæst som lydbog af Lise Bostrup.

Du finder hele lydbogen her.

Amalie og skelettyvene

– en beretning om en dansk piges oplevelser i Mongoliet

af Gitte Pedersen

Amalie11-årige Amalie er taget med sin mor til det fjerne land, Mongoliet. Hun bor langt ude på steppen, hvor hendes mor graver efter dinosaurskeletter. Amalie er først overbevist om, at hun vil kede sig ihjel i dette fremmede land, men sådan kommer det ikke til at gå.

Amalie får en hest, så hun kan ride på steppen, og hun får to nye venner med så eksotiske navne som Batdelger og Saranjargal. Hun kommer til at møde rigtig levende dinosaurer og en farlig forbryderbande, som Amalie og Batdelger til slut fanger.

Amalies oplevelser er beskrevet af forfatteren, mart. art. Gitte Pedersen, der har foretaget to research-rejser til Mongoliet for stipendier fra Danida, for at kunne skrive beretningen om Amalie og skelettyvene.

Pris: 150 kr incl. moms

Bestil her

Sølvmønten

af H.C. Andersen
Illustreret af Britta Routhier

Silver ShillingSølvmønten er et af H.C. Andersens mindre kendte eventyr.

Det handler om en lille mønt, der kommer til udlandet, hvor den får problemer med at blive værdsat.

Det gamle eventyr er blevet kærligt moderniseret og gjort lettere, så det kan læses både af børn og udenlandske danskstuderende.

Teksten har lix 22, og den er afprøvet i undervisningen i dansk som fremmedsprog på modul 2 og 3.

Pris: 100 kr incl. moms

Bestil her

Sølvmønten er indlæst som lydbog af Lise Bostrup.

Du finder hele lydbogen her.

Nissen hos den gamle købmand

af H. C. Andersen
Illustreret af Britta Routhier

Nissen bor hos en købmand, og købmanden giver grød til nissens fulde tilfredshed – lige indtil den lille fyr en dag opdager en helt ny verden af poesi og visdom.
Nissen kommer i et dilemma. Hvad skal han vælge, grøden eller kunsten?

Pris: 199 kr incl. moms

Bestil her

Nissen CD

Nissen hos den gamle købmand er indlæst som lydbog af Lise Bostrup.

Du finder hele lydbogen her.