Dansk guldalder

Let tilgængelig væsentlig litteratur fra det 19. århundrede.

Guldalderlæsebog

Mine 10 yndlingsforfattere fra det 19. århundrede

af Mogens Wenzel Andreasen

guldalderMogens Wenzel Andreasen blev i 1990’erne landskendt for sin deltagelse i den nordiske musikquiz Kontrapunkt, hvor Sixten Nordström gang på gang fældede dommen: “Svaret är rätt!”

Siden har Mogens Wenzel Andreasen holdt hundredevis af foredrag om dansk musik med særlig vægt på Guldalderens komponister og interessen for guldaldermusikken har ført ham til også at fordybe sig i periodens litteratur og sammensætte et udvalg af sine yndlingstekster, en række små guldperler fra guldalderlitteraturen.

Man mærker tydeligt den musikalske inspiration, men også billedkunsten spiller en rolle i guldalderlæsebogen. Gennem et samarbejde med Teatermuseet i Hofteateret, Odense Teater og Den Hirschsprungske Samling er det lykkedes at at finde frem til en række af tidens mindre kendte, men også ganske spændende malerier.

Informativ, letlæst, indbydende og underholdende introduktion til 10 kendte, danske guldalderforfattere efter redaktørens valg. Det gode valg af billedmaterialer forhøjer nydelsen ved læsningen.

Sådan lød konklusion fra Dansk BiblioteksCenters materialevurdering i marts 2013.

Pris: 199 kr incl. moms

Bestil her

Guldalderlæsebog kan også købes som e-bog.

Pris: 50 kr. incl. moms

Bestil her