Den historiske roman “Frihedens køtere er en selvstændig fortsættelse af den norske forfatter Fartein Horgars roman I slagtemåneden, som udkom på dansk i 2017.
I Frihedens køtere, der udkom på norsk i august og på dansk i oktober 2018, fortsætter Horgar beskrivelsen af den dansk-norske kolonitid i Vestindien, men denne gang er handlingen forlagt til Sankt Croix i 1700-tallet. Der er to kvindelige hovedpersoner, en mor ved navn Mihamy og en datter ved navn Petronella, og de tilhører den mellemklasse af “frikulørte”, altså mennesker af afrikansk afstamning, der enten er købt fri fra slavetilværelsen eller selv er løbet væk og har klaret at etablere et selvstændigt liv.
De to lever en tid en ganske luksuriøs tilværelse, idet Mihamy fungerer som en plantageejers elskerinde, men da plantageejeren roder sig ud i en duel på grund af nogle stridigheder med sin nabo og liver skudt, må mor og datter selv klare sig så godt de kan.
Fartein Horgar kombinerer et stort historisk kildemateriale med en eksostisk og spændende fiktiv handlingstråd, og resultatet er forrygende.

Bogen kan købes gennem boghandlerne eller bestilles her for 120,- kr. inkl. moms.

Bestil her