Den Danske Sprogkreds’ blad Sprogkræsen, som udkommer på Forlaget Bostrup fire gange om året er netop udkommet med nr. 16.
I år er det 150 år siden, N.F.S. Grundtvig døde, og i Sprogkræsen 16 mindes vi ham og hans fænomenale brug af det danske sprog i tre artikler, en anmeldelse af en ny bog, to lister med ord, som Grundtvig enten har skabt eller sat sit afgørende præg på, og et digt, som er skrevet af et af vores medlemmer.
Herudover omtaler vi Dansk Sprognævns seniorforsker Marianne Rathjes bog om sproglige “tildenser”, og den polske professor Józef Jarosz’ forskning om det, han kalder danske tvillingeformler, altså udtryk som i huj og hast og vind og vejr.
Endelig giver Karin Louise Sigurskjold eksempler på konstruerede sprog og analyserer socialdemokratisk spin, som det fremstår i en annonce, der var bragt i de store danske dagblade i sommer.
Sprogkræsen 16 indeholder som altid originale illustrationer af billedkunstneren, Gert Ejton, billeder fra den Danske Sprogkreds’ seneste aktiviteter og en kalender for resten af året og begyndelsne af det nye.