I dag stod der kursus i markedsføring på programmet i forfattergruppen StORDstrømmen. Forfatteren og journalisten Hans-Willy Bautz fortalte om sin mangeårige erfaring med at skrive og vurdere pressemeddelelser, og så fik de 10 deltagere lov at prøve kræfter med at markedsføre en af deres bøger. Lise Bostrup forsøgte sig med en præsentation af Danskere – en lærebog i dansk for udenlandske studerende på mellemtrinnet, som kom i en helt ny udgave i 2020.

Her er resultatet:

Anders Axmark vender hjem

En lærebog i dansk for udlændinge sætter fokus på Vestlolland

Hvis man kommer fra udlandet og gerne vil integrere sig i det danske samfund, skal man lære dansk. Men dansk er svært og for at få det lært må man på kursus. Lærebøgerne lægger imidlertid i høj grad op til at eleverne skal lære om typiske danskere, og typiske danskere bor ifølge lærebøgerne i København.

I lærebogen Danskere – en lærebog i dansk for udlændinge på mellemtrinnet optræder der fire vidt forskellige fiktive danskere, og en af hed Anders Andersen, da han voksede op i Nakskov. Efter studentereksamen tog han til København og studerede på CBS, og her lærte han, at man skal brande sig selv for at få succes, så han skiftede sit kedelige navn Andersen ud med Axmark. Ander Axmark hedder han nu, og verden står åben for ham. Kort efter eksamen bliver han headhuntet til en stilling som leder af Lagkagehusets helt nye filial på Axeltorv i Nakskov.

Anders’ tilbagevenden til barndomsbyen bliver langt fra nogen dans på roser. Hans far har en slagterbutik i Søndergade der ligesom Lagkagehuset bl.a. sælger smørrebrød, og så bryder konflikterne mellem far og søn ud i lys lue, og forviklingerne kaster en masse sprog af sig, så eleverne kan udvide deres ordforråd, arbejde med sætningsstrukturen, de kaotiske forholdsord og udsagnsordenes ofte ganske uforudsigelige bøjningsformer.

Lærebogens forfatter, cand.mag. Lise Bostrup, der selv er vokset op i Nakskov siger: ”Hvorfor skal udlændinge altid læse om København. Det farverige og konfliktfyldte liv på Lolland er meget mere interessant.”

Om hun har ret eller ej, må komme an på en prøve.

Lise Bostrup: Danskere. En lærebog i dansk for udlændinge på mellemtrinnet og de tilhørende 40 lyttetekster i dansk for udlændinge og bogen med løsninger til alle bogens opgaver kan bestilles gennem boghandlen eller gennem forlaget Bostrup.

Forlaget Bostrup

Herlufsholmvej 11, 2720 Vanløse

ForlagetBostrup@gmail.com

www.ForlagetBostrup.dk