Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Med ja-hatten på” i Sankt Peders Stræde

28. February 2020 @ 15:00 - 17:00

Free

Den lille nystartede boghandel Klingbjerg, der har specialiseret sig i lærebøger og andre materialer til sprogundervisning, inviterer til et fyraftensmøde, hvor lærebogsforfatteren, Lise Bostrup, vil præsentere Den Danske Sprogkreds´ nye bog om faste udtryk i moderne dansk.

Det danske sprog vrimler med udtryk som at have antennerne ude, at tabe sutten og at spise radiser fra neden. Forfattere, spindoktorer og reklamefolk elsker at bruge disse udtryk, som giver smæk for skillingen. Tænk bare på Poul Schlüters brug af det gamle udtryk at feje noget ind under gulvtæppet i 1989. Det var næppe gået ham helt så galt, hvis han havde udtryk sig i almindelig dansk prosa.

For udlændinge, der lærer dansk, er disse udtryk i kraft af deres dobbelttydighed noget af en udfordring, og ved præsentation i boghandlen vil Lise Bostrup både fortælle om udtrykkenes historie og give forslag til praktisk anvendelse af Med ja-hatten på i undervisningen.

Der er gratis adgang, og boghandlen byder på et glas vin, men på grund af den begrænsede plads beder vi om forhåndstilmelding til enten Klempaa@Klingbjerg.dk eller ForlagetBostrup@gmail.com.

Alle er velkomne. Tilmelding via mail til ForlagetBostrup@gmail.com

Details

Date:
28. February 2020
Time:
15:00 - 17:00
Cost:
Free
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Organizers

Klingbjergs boghandel
Den Danske Sprogkreds
Forlaget Bostrup