Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fyraftensmøde med Michael Svane & Lise Bostrup

2. June 2022 @ 17:00 - 19:00

Lolland-Falster Embassy holder fyraftensmøde og har denne gang inviteret Michael Svane og Lise Bostrup, som rimer på Lolland-Falster på hver deres måde. Hertil tilsætter vi lidt kolde drikke fra Sydhavsøerne.

Michael Svane
Michael Svane stoppede ved årsskifte som branchedirektør i Dansk Industri Transport efter 16 år. Han har i den grad været med til at sætte den transportpolitiske dagsorden.
Han er i medierne beskrevet som en af de mest fremtrædende erhvervspolitiske profiler, hvor han med afvæbnede charme og en solid evne til, at formulere branchens interesse, blev forstået både på Christiansborg og i store dele af befolkningen.
Michael har lovet skrue netop charmen på og fortælle om sin tid i Dansk Industri og hvordan hverdagen ser ud på den anden side som ”Fri fugl”. En hverdag som blandt andet rådgiver og prof. Bestyrelsesmedlem. Han er desuden en del af ambassadørkorpset for Lolland Falster.
 
Lise Bostrup
Lise Bostrup er cand. mag. og er vokset op i Nakskov. Hun grundlagde i 2006 forlaget Bostrup. Et forlag, der er specialiseret i dansk sprog og litteratur.
Forlaget Bostrup har i maj 2022 udgivet ”Os hernedefra” En jubilæumsantologi som forfattergruppen stORDstrømmen står bag.
StORDstrømmen er en interessegruppe for forfattere, illustratorer, dramatikere og fortællere med tilknytning til kommunerne i det gamle Storstrøms Amt. Lise er ligeledes en af kræfterne bag gruppen – hun er initiativtager, medstifter og bestyrelsesmedlem i stORDstrømmen.
Lise vil give os et indblik i tilblivelsen af ”Os hernedefra”. En samling af lokalprægede digte og prosatekster, der sender strømme gennem det tidligere Storstrøms Amt. Lise har redigeret bogen, der indeholder tekster og billeder fra ca. 50 forfattere og billedkunstnere mv. med tilknytning til Lolland Falster og Sydsjælland.
 
Om bogen skrives der:
”Her er erindringsglimt fra Lolland og Falster præget af oversvømmelser, udmattede roer på vejene og melassetåger fra sukkerfabrikkerne. Her er krimi fra Falster, sonetter fra Lolland, salmer fra Nysted, oder fra Corselitze og masser af haikudigte fra Sakskøbing. Her er digte om broer, tekster, hvor man mødes og skilles i færgehavnene, beretninger fra sejlture og en enkelt vellykket familieudflugt til hornfiskemarkedet i Kramnitze. Områdets folketro, Slattenpatten og den sidste heks i Næstved, Klintekongen på Møn og nisserne på Vestlolland lever side om side.”
 
Lise har lovet, at medbringe eksemplarer af bogen, som vil kunne købes på dagen.
Læs mere om StORDstrømmen:
Læs mere om Forlaget Bostrup:
Læs mere om ”Os hernedefra”:
Vi glæder os – håber at se rigtig mange af jer.
I må meget gerne sende invitationen til Fyraftensmødet videre til andre, der kunne have hjerte & interesse for Lolland-Falster.
Tilmelding er nødvendig og skal ske til spo@alfredlaurits.dk senest d.26. maj 2022
Begivenheden må I meget gerne ”deltage i”, ”Dele” og invitere jeres venner til, men det er nødvendigt at tilmelde sig pr. mail af hensyn til forplejning og lokale.
På gensyn!
Poul Jørgensen & Stine Pilt Olsen
Husk: Årets næste fyraftensmøde holder vi i RealDania, hvor direktør Jesper Nygård vil tage imod os. Det er torsdag 1. september 2022.
Årets sidste møde er 1. december.
Fire gange om året inviterer Business Lolland-Falster til fyraftensmøder i København i vores såkaldte ambassade-netværk for “eksil-LF’ere” samt andre storbyborgere, hvis hjerte banker for Lolland-Falster. Vi har hver gang foredrag og forskellige input med udgangspunkt i Lolland-Falster, et emne eller folk derfra. Det er et hyggeligt og uformelt netværk.
Bag arrangementerne står Stine Pilt Olsen og Poul Jørgensen i samarbejde med Business Lolland-Falster. Har du en idé til oplæg eller underholdning, kontakt os på spo@alfredlaurits.dk
Tilmelding pr. mail
Spo@alfredlaurits.dk

Details

Date:
2. June 2022
Time:
17:00 - 19:00
Event Tags:
, , , ,

Organizers

Embassy of Lolland-Falster
Forlaget Bostrup

Venue

Café Soho
Flæsketorvet 68
København V, 1711
+ Google Map