Lise Bostrup fortæller om den lille dreng Victor Cornelius, der som 7–årig i 1905 sat på et skib i Dansk Vestindien med kurs mod Danmark, og først kom først tilbage til Skt. Croix og sin vestindiske familie som en voksen mand. Men hvad skulle den lille Viktor egentlig i Danmark, og hvad ved vi i dag om den familie, der sendte den lille dreng alene ud i verden i en turbulent tid? Lise Bostrup har læst både vestindisk og dansk litteratur og rejst rundt på øerne for at danne sig et billede af det liv, han forlod, og hans familie. Lise Bostrup fortæller

Lise Bostrup er opvokset i Nakskov, cand.mag. i dansk og tysk fra Københavns Universitet, formand for Den Danske Sprogkreds og forfattergruppen Os hernedefra og redaktør af antologien ”Os hernedefra. Forfattere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og omkring­liggende mindre øer fortæller” fra 2022. Lise har rejst i Vestindien, skrevet en del artikler derfra og udgivet den vestindiske forfatter Tiphanie  Yaniques erindringsroman ”Længslernes øer” (2016) og hendes digtsamling ”Kvinde, hustru, kone”,  den norske forfatter Fartein Horgars historiske romaner ”Frihedens køtere” og ”I slagte­måneden” samt antologien ”Øerne vidner” med digte og mindre prosatekster af nulevende forfattere fra de tre tidligere danske øer (2018).

Tre lollandske forfattere fortæller, digter og synger om Cornelins

Torsten Elsvor: ”Mor, hvem er ham den sorte mand?” – øjebliksbilleder og tanker i ord fra barndommen i Nakskov

Torsten Elsvor er født i Odense 1950, vokset op i Nakskov i årene 1952-1970, udlært journalist og ansat på Ny Dag i årene 1968-1974, derefter journalist, lokalredaktør, redaktør og souschef på Folketidende. Pensioneret i 2014, men stadigt skrivende og medlem af avisens lederkollegie. Torsten Elsvor har gennem årene bidraget til flere lokalhistoriske bøger og biografier.

Birthe Aela Faarvang: Cornelins i Nakskov. Et digt om den berømte nakskovit

Birthe Aela Faarvang er født i Korsør i 1944 og opvokset i København, men nu bosat i Søllested. Hun har skrevet digte siden 2008 og bidraget til antologierne ”Der er et herligt land – det kaldes poesien” (2013), ”Lyriske stemmer” (2015) og ”Os hernedefra. Forfattere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og omkringliggende mindre øer fortæller” (2022).

Karen Zubari: Børn i alle farver. En sang om fred og tolerance

Karen Zubari er født i Bagsværd og uddannet tresproglig korrespondent. I 2007 flyttede hun til Rødbyhavn, hvor hun begyndte at skrive digte, viser og sange. Otte år efter udkom digtsamlingen ”Digte fra en blondekant”, hvor udkanten er omdøbt til en smuk, hvid blondekant af bølgebrus omkring Lolland. I 2016 fulgte samlingen ”Ingen anemoner er så blå” med digte om Lolland, Danmark og kærlighed, alt på rim og versefødder.

Karen Zubari interesserer sig, som man kan forstå af sangen ”Børn i alle farver”, meget for mødet mellem forskellige kulturer. Karen Zubaris sang bliver sunget af Svend-Erik Lohse.