Beboerne på øen Nyord mellem Møn og Sydsjælland afholdt den 9. juli den traditionelle festival Ord på Nyord, og Den Danske Sprogkreds og Forlaget Bostrup deltog i år med en udstilling og fem frivllige standpassere fra Den Danske Sprogkreds.

Trods en vejrudsigt, der lovede spredte byger, skinnede solen hele tiden, og stemningen var fin. I anledningen af festivalen var der forbud mod at køre længere ind på øen end til parkeringspladsen lige efter den smalle ensporede bro, der fører fra Møn til Nyord, så de mange gæster kunne spadsere rundt på den lille, smukke ø og naturen, den gamle landsby – og en masse små boder med ordlege, små foredrag og salg af bøger om ord.

Sprogkredsen, der også tidligere har deltaget i festivalen, satte i år fokus på vores plakater og bøger om danske ordsprog og faste vendinger i det danske sprog, og interessen for at gætte ordsprogene ud fra Gert Ejtons dejlige illustrationer til bøgerne var stor. Både børn og voksne gav deres bud, og der var store forskelle på deres kendskab til de sproglige udtryk. En lille knægt på 12 år brillerede imidlertid ved sin imponerende viden om de sproglige udtryk.

Dan Hellums pamflet “Engelsk i dansk” vakte også opmærksomhed, og vi overvejer at udgive en opdateret version i løbet af den nærmeste fremtid.

Den Dansk Sprogkreds’ udgiver deres bøger, plakater mv. på Forlaget Bostrup.