Længslernes øer

Den 31. marts 1917 blev det danske flag taget ned på pladsen foran fortet i Charlotte Amalie

på Sankt Thomas, og det amerikanske flag gik til tops.

Der var jubel og festlig musik, men der var også bekymring og nervøsitet at spore hos de mange vestindere, der tog del i festlighederne.

Forfatteren, Tiphanie Yanique, der er født i 1978 og vokset op i Charlotte Amalie, lader sin roman Længslernes øer begynde på overtagelsesdagen, og hun beskriver den farverige og modsætningsfyldte udvikling i det vestindiske samfund frem til vore dage.

Hun tager udgangspunkt i en meget kultiveret familie, der i kolonitiden tjente formuer på at transportere rom, men som via skibsforlis og delvist kollaps af samfundet havner tæt på samfundets bund.

Der er imidlertid langt fra kedeligt på bunden, for Tiphanie Yanique trækker på en stor viden om vestindiske, indianske og afrikanske myter og sagn, og hun vikler dem som kulørte tråde rundt om sine figurer.

Da Længslerne øer udkom i USA i 2014, blev den kaldt “et mirakel”, “et gribende, elektrisk panorama” og “en mesterlig blanding af sted, sprog og forførende historiefortælling”, og udover at romanen er meget vellykket, kan det for os danskere være ganske fascinerende at læse en roman, hvor personerne løber op og ned ad “Gamle Gade”, man spiser “smorebrod”, og der pludselig dukker en onkel op med navnet Sigurd Pedersen, som om det var den naturligste sag i verden.

Længslernes øer udkom den 22. september 2016 på Forlaget Bostrup, og Tiphanie Yanique var i Danmark og præsenterede den og digtsamlingen Kvinde, hustru, kone på BogForum.

Længslernes øer er på 380 sider,  har softcover og koster 250 kr. Den kan bestilles direkte gennem forlaget og gennem boghandlerne.

Pris: 250 kr incl. moms

Bestil her