Kalender 2018

Kommende arrangementer

Ind i dansk

Onsdag, den 31. januar kl. 15-17:

Mogens Wenzel Andreasen fortæller anekdoter og finurligheder om sin vej ind i det danske sprog og spiller op til fællessang på Vanløse Kulturstation med mulighed for at drikke kaffe og spise et stykke kage. Mulighed for at høre om Den Danske Sprogkreds og købe Mogens Wenzel Andreasens erindringsbøger. Alle er velkomne, gratis adgang.

 

Danske sange

Onsdag, den 21. februar kl. 15-17:

Pianisten, Mats Gormsen spiller op til fællessang af gode, danske sange. I en pause i midten af forløbet arrangeres en konkurrence om dansk sprog med mulighed for at vinde små præmier. Mulighed for at høre om Den Danske Sprogkreds og købe Sprogkredsens bog “Er dit modersmål okay? Sprogpolitik i Danmark – og ude i verden!
Alle er velkomne i caféen på Kulturstationen i Vanløse, gratis adgang-

 

Bandeord og skældsord

Onsdag, den 21. marts kl. 15-17:

Hvad er et bandeord egentlig for noget, og bander vi for meget i dagens Danmark? Poul Sørensen, tidl. præst på Nørrebro, og Sprogkredsens formand Lise Bostrup, lægger op til diskussion.
Vi synger nogle fæle fællessange før og efter debatten.
Alle er velkomne i caféen på Kulturstationen i Vanløse, gratis adgang-

 

Dansk udtale

Onsdag, den 11. april kl. 15-17:

Hvad forstår man ved begrebet ”stød”? Hvad er et blødt d for noget? Hvorfor skriver vi ”havde”, når vi siger ”hade”, hvornår udtaler vi ordet ”at” som ”og”, og hvornår udtaler vi et ”i” som i’et i ”is”, e’et i ”lidt” og æ’et i ”grim”? Det er nogle af de spørgsmål, som forfatteren til lærebogen ”Dansk er svært, men du skal nok få det lært. Dansk udtale for udlændinge”, Lise Bostrup, vil prøve at svare på.
Alle er velkomne i caféen på Kulturstationen i Vanløse, gratis adgang-